Om oss

Fra finansiering av Festningstunnelen til Fornebubanen. Fjellinjen har tatt inn og forvaltet mer enn 50 milliarder kroner. Pengene finansierer fremtidens trafikkløsninger i Stor-Oslo.

biler som kjører på motorveien i mørket. Kommer ut av operatunnelen.
Hver dag registerer Fjellinjen 1,2 millioner passeringer i våre 83 bomstasjoner. Foto:Melissa Hegge

Fjellinjen registrerer omkring 32 millioner passeringer i måneden og har ansvaret for drift og utvikling av utstyr og programvare i 83 bomstasjoner i og rundt Oslo.

I 2021 gikk cirka 3,4 milliarder til prosjekter i Oslopakke 3 som omfatter kollektivtransport og vei- og sykkelveier.

Siden starten i 1990 har bompenger bidratt til å gjøre Rådhusplassen i Oslo bilfri og flyttet trafikken i Bjørvika i tunnel under bakken som har skapt en helt ny bydel.

Fjellinjen har finansiert en storstilt kollektivsatsing som omfatter blant annet utbygging av T-baneringen og Lørenbanen. Bompenger har også finansiert nye T-banevogner og trikker, samt flere nye bussterminaler og kollektivknutepunkt i Oslo og Viken.

I årene som kommer skal midler fra Fjellinjen blant annet bidra til å bygge Fornebubanen og nytt signalsystem for T-banen.

Fjellinjen AS er et regionalt bompengeselskap, organisert som et aksjeselskap. Selskapet er eid av Oslo kommune (60 prosent) og Viken fylkeskommune (40 prosent). Hovedoppgaven er å bidra til å finansiere Oslopakke 3. Oslopakke 3 er en samordnet plan for veiutbygging, drift og utbygging av kollektivtrafikk i Oslo og Viken.


Gravid dame leier datter. En bil kjører rolig forbi og fanges opp av en av Fjellinjens bomstasjoner.

Dette skjer når du kjører igjennom bomstasjonen

Hver dag registrerer Fjellinjen mer enn en million passeringer i våre 83 bomstasjoner. Dette skjer når du passerer en bomstasjon.

Mann løper med mobil i hånda. Sol og skyskrapere i bakgrunnen.

Slik finansierer Fjellinjen utbygging av vei og kollektiv

Fjellinjen driver ikke bare med innkreving av bompenger. Selskapet finansierer også fremtidens trafikkløsninger i osloområdet.

Smilende dame med hund går forbi en buss

Jobbe hos oss?

Vi trenger alltid flere flinke folk på teamet vårt. Her kan du lese mer om jobbmuligheter i Fjellinjen.