Hopp til hovedinnholdet

Byt­te bil med Auto­PASS-avta­le

Kjøpt ny bil? Selge bilen? Dette må du huske på når du skal bytte bil og har AutoPASS-avtale.

Da må du kontakte ditt AutoPASS-selskap. Da kan du flytte bombrikken, eller legge til flere. Her finner du oversikt over de seks selskapene som utsteder AutoPASS-avtaler.

Selger med AutoPASS-avtale er ansvarlig for å betale alle bompasseringene frem til brukeravtalen er sagt opp og registrert. Selger må si opp brukeravtalen ved å melde fra til den utstederen som selger har avtale hos. Normalt vil det gå fra én til fem virkedager fra avtalen er sagt opp til eierskiftet er registrert i AutoPASS-systemet.

Har du avtale på kjøretøyet, men har likevel fått faktura på fra Fjellinjen?

Se våre spørsmål og svar om faktura.

Huskeliste for kjøp og salg av bil med AutoPASS-avtale

For selger: Si opp AutoPASS-avtalen din og fjern bombrikken fra bilen du selger. Hvis ikke vil du bli belastet for bompasseringer til den nye eieren frem til oppsigelsen er registrert. Fra du sier opp brukeravtalen din tar det normalt én til fem virkedager før oppsigelsen er registrert i AutoPASS-systemet og du slutter å bli belastet for bompasseringer.

For kjøper: Når du kjøper et kjøretøy bør du forsikre deg om at selger har sagt opp brukeravtalen sin på AutoPASS før du overtar kjøretøyet. Hvis ikke det er gjort kan selger se tid, sted og annen informasjon i brukeravtalen for bompasseringer frem til oppsigelsen er registrert. Det er ikke mulig for deg å opprette ny brukeravtale med utsteder hos samme brikkeutsteder som selger har brukeravtale med før selger har sagt opp sin avtale.