Priser og betaling
Her kan du finne svar på de vanligste spørsmålene om priser og betaling.
Her kan du finne svar på de vanligste spørsmålene om priser og betaling.
Veteranbiler eller andre norskregistrerte biler med korte bilnummer er pålagt å ha bombrikke, men får ikke fritak.
Motorsykkel, mopeder og ATV som er registrert som firehjulssykkel er fritatt for betaling og trenger ikke bombrikke. ATV som er registrert som traktor, har ikke fritak.
Fra 1. oktober 2017 vil passeringer som registreres i tidsrommet mellom 06.30 - 09.00 og 15.00 - 17.00 på hverdager bli belastet med rushtidstillegg. Rushtidstillegg skal ikke kreves inn på helgedager, offisielle fridager og i juli måned.
Elbiler over 3.500 kg og hydrogenbiler har fortsatt 100 % rabatt på bompasseringer.
Elbiler under 3.500 kg får ikke lenger 100 % rabatt på bompasseringer i våre bomstasjoner i og rundt Oslo, men takstene er betydelig lavere enn for fossildrevne biler.
Les mer om hva det koster.
Med AutoPASS får du 20 % rabatt på passeringene, samt får fordelene timesregel og månedtak
Hvis du ikke har AutoPASS-avtale til din elbil, kan du bestille det her
Tidsdifferensierte takster betyr at det vil koste mer å passere bomringen i Oslo i rushtiden. Dette er også kjent som rushtidsavgift.
Miljødifferensierte takster betyr at de som forurenser mest også skal betale mest i bomringen. Takstene som er fastsatt skiller på elbil, bensin/hybrid og diesel i takstgruppe 1. I takstgruppe 2 skilles det på om kjøretøyet sertifisert etter Euro VI-standard, eller Euro V eller eldre.
Er du usikker på hvilken miljøklasse ditt kjøretøy er i, kan du sjekke det ved å søke opp ditt kjøretøy i tjenesten KJøretøyopplysninger på Statens vegvesen sine nettsider.
Tids- og miljødifferensierte takster ble innført i bomringen i Oslo 1. oktober 2017.
Oslo Kommune og Viken Fylkeskommune har bestemt at for kjøretøy i Takstgruppe 1, altså personbiler, er det drivstofftypen som avgjør hvilken takst du må betale. Det er kun for kjøretøy i takstgruppe 2 at det er euroklassen som avgjør prisen.
Du kan lese mer om det i proposisjonen, Prop 86 S (2016-2017).
Miljødifferensieringen og hvordan takstene er gruppert er det politikerne som har besluttet i Oslopakke 3-avtalen. Vi som bompengeselskap har ingen mulighet til å gå utenom de takstgruppene som er bestemt her, og må derfor prise de som kjører med miljøvennlig diesel, som en «vanlig» dieselbil.
Du kan lese mer om det i proposisjonen, Prop 86 S (2016-2017).
Ja, fra 1.juni 2019 fikk bomstasjonene i Osloringen og Indre ring toveis-betaling. Bomstasjonene på Bygrensen har enveis-betaling og du betaler når du kjører inn i Oslo.
Her finner du en oversikt over våre bomstasjoner.