Gamle brikker byttes ut

Sist oppdatert: 14.02.2017 12:05:28

I 2017 skal vi bytte ut alle brikker som er fra 2013 og eldre.

Brikkene som skal byttes, byttes ut på grunn av batteriets holdbarhetstid. Levetiden på brikkene er satt til 5 år, med en praktisk levetid på 6-7 år. I løpet av våren skal vi derfor bytte ut alle brikker som er fra 2013 og eldre.

Når du har mottatt ny brikke er det viktig at du gjør følgende:

1. Kontroller at du plasserer brikken i riktig kjøretøy
Emballasjen er merket med bilens kjennemerke (registreringsnummer) og den gamle brikkens ID-nummer. 

Har du skiftet bil, skal du montere den nye brikken i din nye bil. Grunnen til at det nye bilnummeret ditt ikke står på emballasjen du har mottat fra oss, er at avtalen din fremdeles står registrert på den gamle bilen din. Isåfall er det viktig at du gir beskjed til oss om bilbyttet og nytt registreringsnummer. 
Dette kan du enkelt gjøre ved å kontakte oss på chat (åpent alle hverdager fra 08-20) eller per telefon (tlf: 02050 -åpent alle hverdager fra 09-15). 
Du kan også bytte bil på avtalen din selv fra Min side. 

2. Fjern den gamle brikken, eventuelt også brikkefestet, og monter den nye brikken
Her finner du: monteringsanvisning. og tips til å fjerne gammelt brikkefeste
NB! Pass på at du monterer brikken riktig vei. Det blå AutoPASS-merket skal peke ut av frontruten; altså vises fra utsiden av bilen.

Bilde av brikke i bil

 

3. Returner den gamle brikken

Posen du mottar brikken i benyttes også som returemballasje. Frankert adresseetikett er vedlagt i posen.

PS! Du mister ikke brikkedepositumet ditt dersom du ikke får sendt inn den gamle brikken. Depostiumet du har betalt inn overføres automatisk til den nye brikken din. Grunnen til at vi ønsker brikken tilbake er at brikken regnes som elektronisk avfall (EE-avfall) og ved å sende brikken i retur kommer denne direkte til brikkeprodusenten som håndterer denne som elektronisk avfall (EE-avfall). Du kan også selv kaste brikken som EE-avfall om du ikke ønsker å sende denne inn. 

4. Den nye brikken virker på samme måte som den gamle
AutoPASS-avtalen din blir automatisk koblet til din nye brikke. De første gangene du passerer en bomstasjon med den nye brikken kan du få feil lyssignal. Det betyr at den nye brikken din blir aktivert, og at den gamle brikken ikke lenger kan benyttes.